Istorija

Sredinom pedesetih godina na Jugoslovenskim Železnicama se o dizel vučnim vozilima znalo se samo iz domaće ili strane literature. Izuzetak su predstavljala nekolicina dizel motornih vozova i dizel lokomotiva u industriji. 1955. godine odlučeno je da se u cilju modernizacije voznog parka JŽ, odnosno nabavke novih dizel lokmotiva izvrše probne vožnje sa savremenim dizel lokomotivama različitih svetskih proizvodjača.

U periodu od 1955. do 1959. izvršene su brojne probe sa velikim brojem dizel lokmotiva i to:
- Aprila 1955. isprobana je dizel-hidraulična lokomotiva DB V200 tipa B-B proizvedena u minhenskoj fabrici Krauss-Maffei;
- Juna 1955. isprobana je dizel-električna lokmotiva tipa Co-Co švedske fabrike NOHAB;
- Avgusta 1955. isprobana je nemačka dizel-elektricna lokomotiva tipa Bo-Bo proizvod fabrike Henschel und Sohn;
- 1956. godine isprobana je dizel-električna lokmotiva tipa Bo-Bo francuske fabrike Brissoneau et Lotz. Ova lokomotiva je prihvaćena i za nju je kupljena licenca i od 1961. je počela da se proizvodi u Đuro Đaković iz Slavonskog Broda kao JŽ 642.

Gotovo sve isprobane lokomotive su nedvosmisleno pokazale brojne prednosti nad parnim lokomotivama, ali ni jedna nije potpuno odgovarala za rad na svim prugama JŽ. Bile su potrebne univerzalne lokomotive za vuču svih vrsta vozova na svim kategorijama pruga, max. brzinom od 120 km/h, osovinskim opterecenjem od 18tona.

Međutim 1959. isprobana je dizel-električna lokomotiva tipa Co-Co proizvod američke fabrike General Motors-EMD čija je oznaka bila G-16. Lokomotive G-16 su se inzvarendno pokazale na svim prugama i 1960. je počela njihova nabavka. Lokomotive G-16 kao JŽ 661 bile su prve dizel lokomotive koje su bile namenjene za vuču vozova u redovnoj eksploataciji i za JŽ je sukcesivno isporučeno 220 komada u periodu od 1960. do 1972.godine.

Kasnijih godina u periodu od 1960 do 1990. pocele su da saobracaju nove dizel lokomotive različitih konstrukcija proizvedene vecinom u tri fabrike: GM-EMD, GANZ-MAVAG i ĐURO ĐAKOVIĆ Slavnoski Brod (danas Republika Hrvatska).

Današnji vozni park Železnica Srbije

Uskoro više o ovome.